Intramuskulära injektioner

2008-11-25 @ 23:20:02
Idag så har vi haft labbar på skolan där vi lärde oss att ge intramuskulära injektioner. Alltså en spruta i muskeln. Var lite läskigt innan man skulle ge sprutan. Jag gav Cissi och det gick väldigt bra. Hon sa att det kändes inte alls. Det fräna var att man kände när man kom ner i muskeln. Sen så skulle Fredrik sticka mig. Då var jag mindre nervös än när jag stack Cissi. Är inte spruträdd så kan väl bero på det. Gick iaf bra när han stack mig också. Jag kände mig ganska lättad när vi var klar för dagen.
På eftermiddagen hade vi stomilabb. Vi skulle lära oss att byta en påse på magen som man kan få för att avföringen ska komma ut. Var inte så svårt att byta, men lite svårt att få rätt storlek på hålet som tarmen ska in i.

Sen så var jag på stan en sväng med Cissi. Köpte en present till Carro som fyller år på fredag och sen så köpte jag en present till Micke. Köpte mig även ett par vinterskor på Din sko. De såg varma ut, och jag har som dåligt med vinterskor.
Sedan blev det träning med Malin. Vi sprang på löpband och sedan lite styrke.

Imorgon så ska vi lära oss sätta PVK. En kanyl man har på handen för att få dropp och likanande. Ska bli kul, men lite läskigt att göra det på någon annan.
Nu tror jag att jag ska sova, så man orkar upp imorgon. Natti!

Helgen

2008-11-24 @ 08:34:11
I torsdags for jag till Vitå och stannade där till fredag. Sen bar det iväg till Kalix.fredagen gjorde vi inte så mycket. Såg en skoterfilm på kvällen och sen blev det att gå och lägga sig. Skulle ju upp tidigt på lördagen och följa med till Junosuando och hämta en skoter. Följde mest bara med för att få träffa Ante. Var ju ett tag sedan. 
Vi var i Junis kring 9.30. Stannade ett tag och pratade och drack kaffe, sen for vi mot Kalix igen. Var tvungen stanna i Korpis och tanka, eftersom att det började bli ganska tomt. Sen var man tillbaka i Kalix mitt på dagen.
Hann med ganska mycket under lördagen. På kvällen såg vi film hos Nadja och Johannes. Det blev en helt klart lyckad helg! Nu har jag precis kommit tillbaka till Luleå. Sitter och väntar på att Cissi och Fredrik ska komma hit så att vi kan börja med det vi ska göra.


 


Uppdatering...

2008-11-17 @ 22:17:15
Ja nu är det kanske dags att uppdatera lite. Idag har jag haft skola nästan hela dagen. Fick veta tentaresultaten också.
Fick 5 VG och resten underkänd. Men det var ju som jag trodde och jag är mycket nöjd. En av dem hade jag ju inte pluggat på. Så det är väl bara psykologin jag är lite besviken på. Men i det stora hela är jag nöjd!

Har varit och sagt upp min lägenhet idag också. Så snart blir jag Kalixbo, även om de flesta protesterar. :P Tror jag kommer klara det bra att pendla. Blir ju jobbigt, men det går om man vill. Har ju sovplats om jag skulle behöva ibland.
Och det är ju inte så att jag flyttar så långt, det är ju faktiskt inte på andra sidan jorden. :)

Har varit på spinning med Malin ikväll och efter det blev det lite styrketräning.
Har inte hoppat in i duschen än, men tänkte väl göra det strax. Imorgon ska vi träffa gruppen kl 9.30, så lite sovmorgon blir det. Om jag inte stiger upp tidigare och städar till lite. Nu blir det duschen iaf. Bye!

promenad och simning

2008-11-04 @ 16:40:31
Kom nyss tillbaka från en uppfriskande promenad. Är ganska härligt väder ute nu, även om det är lite halt.
Nu ska jag laga middag och senare ikväll blir det att simma på hertsön.
Har inge intressant att säga just nu. :P så på återseende.

Helgen 31 okt - 3 nov

2008-11-03 @ 15:43:14
I fredags kom Emma och Camilla hit och vi lagade lite tacopaj. Sedan drack vi några glas vin och såg på skräckfilmer.
En trevlig kväll och lite läskig. Som tur var så var den sista filmen inte så hemsk. Så jag vågade sova själv.
lördag vaknade jag kring 8 och gjorde mig klar för att fara till Kalix. Var där kring lunch och jag och Micke gick och käkade lunch med Nadja och Johannes. Blev en macka på Before.
Sen var vi bjuden på middag hos Mickes mamma och pappa och efter det for vi till Jonas och Emma och tog några glas vin. Eftersom att det var halloween så tyckte dom att även jag och Micke skulle följa med ut på krogen. Så vi gjorde det, även om det inte var tänkt så från början. Var dock inte där så länge, vilket är en annan historia som jag inte orkar dra nu. :P Men det var roligt så länge det varade. Sen på söndag så tog vi det mest lugnt och såg lite film. Klippte även Micke.
Imorse tog jag bussen till luleå igen för vi hade introduktion till kurserna kl 13. Nu ska jag diska och laga nå middag. Sen blir det spinning med Malin kl 18.15. Hejs!


Lille - Kjell är för övrigt tillbaka. Han har varit hos Camilla ett bra tag nu.


Har man ingen vinöppnare så får man trycka ned korken istället. Häftig bild blev det ju iaf som Camilla tog.