Kameran är här!

2009-04-29 @ 23:08:35
Nu har kameran kommit och jag kunde inte vara gladare! :D 

Imorgon blir sista dagen på praktiken. Idag hade jag slutbedömningen och den gick fint. Imorgon kväll blir det att fara till Cissi och grilla. Har köpt lite vin och sånt också. Blir nog trevligt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova, så jag orkar upp imorgon. Natti!

Helgen

2009-04-27 @ 18:58:19
I Fredags kom Cissi hit och vi satt och skrev uppsats till halv 3 på natten. Drack lite vin gjorde vi ju också.
Sen på lördag så for jag på 96 års kalas i Happis. Mickes morfar fyllde år.
Söndag drog jag till luleå och skrev färdigt det vi skulle på uppsatsen. Jag och Cissi hann även med en sväng till storheden, där jag köpte en kattlåda med tak och lucka. Är bättre att ha en sån, för dom sprätter sanden ÖVERALLT!
Köpte även en matta till köket.

I helgen beställde jag en Nikon D40. Har ju velat ha den i flera år, så jag tycker jag borde unna mig den.
Den blir nog en bra kamera att börja med. Så nu längtar jag bara tills den kommer. Den var tydligen i jänköping nu ikväll så den är väl i ånge imorgon. Men där brukar paketen stanna länge av någon anledning.

Imorse hände världens framsteg. Kiwi kom fram och jag fick klappa henne. Typ första gången jag fick se hur hon verkligen ser ut. Så söt! Jag såg hur hon kikade fram bakom soffan så jag satte mig på vardagsrumsgolvet och då sprang hon under soffan. Men när hon såg att kokkos blev kliad så kikade hon fram och när jag lockade på henne så kom hon. Jag satt nog och kliade henne i en kvart. Hon var till och med och kikade i hallen på hunden. Så det var skoj. Nu ligger hon dock under badkaret som vanligt. Men det är ju en positiv sak. Hon har inte vuxit fast därunder. :P

Idag hade vi muntlig tenta på skolan och det gick väl bra antar jag. Var inte så hemskt som man alltid tror. Imorgon är det handledning på förmiddagen och sen praktik resten av dagen. Nu kanske man skulle ta en promenad med hunden. Men det regnar ju så mycket!



Kameran jag har beställt


Kokkos och Kiwi


Kiwi


Kokkos dricker från kranen i badrummet :P

Längesen

2009-04-22 @ 20:24:12

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Vet inte om det har hänt så mycket.
Förra onsdagen var jag till veterinären med kokkos och kastrerade honom. Passade även på att tatuera och vaccinera honom. Kiwi ska vi ta till veterinären senare, när hon börjar bli lite mer tam.

For till vitå i lördags och travade ved, vilket resulterade i flera dagars träningsvärk. Tog med Alladin till Kalix så han fick träffa katterna för första gången. Han gillade dom, men det verkade inte vara ömsesidigt. Elin kom också med till Kalix och på lördag kväll så for hon, jag, Micke och Ante och bowlade. Jag vann inte, men det var kul ändå.

Idag har jag varit till veterinären med Alladin. De tog bort tandsten, så nu är han fin i munnen. De var tvungen att dra en tand som var lös. Passade på att vaccinera honom också samtidigt. Så nu är han lite trött. Till och med Kokkos har vågat sig fram till honom. Han kom och puffade på Alladin med huvudet, så söt!

Nu håller jag på att baka lite matbröd och sen blir det nog lite tv.


Elin bowlar (dålig bild, är tagen med mobilen)


Somliga sover konstigt


En sovande Kokkos som har varit hos veterinären


Kokkos håller hand (tass) med en trött Alladin



Fast and the furious

2009-04-13 @ 21:55:56
Kom nyss hem från bion. Jag och Micke har varit och sett fast and the furious. Som de andra av dessa filmer var den väldigt bra och värt pengarna, även om jag blev bjuden ;)



Annars i påsk har vi inte gjort så mycket. Varit till Vitå i lördags och ätit middag. Sen har vi hängt på näsbyn och byggt lite kök. Eller jag har mest sett på.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova så jag orkar upp på praktiken imorgon. Natti!

Super stadion cross

2009-04-09 @ 22:40:04
Är nyss hemkommer från 4 timmar skotercross tittande på bruksvallen. Vart ganska kyligt att stå där.
Emil Öman vann i år också, vilket jag gissade på. Träffade Emelie G där. Det var ett tag sedan så det var kul.
Nu ska jag hoppa ner i badet med älsklingen tror jag. Och avnjuta lite vin. Eller så blir det soffan.
Lägger upp lite bilder, men de är tagna med mobilen så lite dålig kvalitet.






Vinnaren tar emot pokalen

8/4-09

2009-04-08 @ 21:24:37

Praktiken gick bra idag också. Och nu är det bara en dag kvar denna vecka och sen är jag ledig till måndag.
Mamma och Elin kom till Kalix i eftermiddag och vi for och handlade lite på coop. Färgade Elins hår också i någon blond nyans. Var förbi systemet och köpte lite vin. Även om vi inte ska ut imorgon så kan man ju dricka lite vin.

Imorgon blir det praktik och efter det ska vi till Karlsborg och se på skotercross. Micke skulle tydligen med ett lass till Kiruna också, så hoppas han inte kommer hem så sent så det blir stressigt att hinna dit.

Nu funderar jag starkt på att gå och lägga mig. Känner mig ganska trött. Måste dock säga att det är grymt skönt att börja praktiken kl 8. En bra tid helt enkelt. God natt!


Tillbaka!

2009-04-07 @ 22:13:51
Måste börja med att berätta att Kiwi är tillbaka! Hon hade gömt sig. Det var trots allt ett ställe som vi hade missat.
Mickes pappa ringde idag och frågade om han kunde komma och leta. Så han kom och jag sa till han att han inte kommer att hitta nått. Men han hittade ett hål bredvid garderoberna i sovrummet. Hålet var litet, men tillräckligt stort för att Kiwi skulle ta sig in. Vi försökte kika in men såg inte så mycket. Dock såg jag lite katthår, men tänkte att det kunde ju vara damm.

Nu ikväll när jag såg tv så såg jag att Kokkos gick iväg. När jag går till sovrummet så ligger han i sängen och sover. Jag skulle precis gå dit när jag ser hur en kattrumpa snabbt försvinner in i hålet. Det var Kiwi. Hon var precis på väg ut när jag kom och blev då rädd och sprang in igen.

Den senaste timmen har jag legat helt stilla i sängen och väntat på att hon skulle komma ut så jag kunde täcka för hålet. Kiwi har stuckit ut nosen ibland och Kokkos har varit dit och kikat in och undrat vad hon har hållt på med. Efter ett bra tag så kommer katten äntligen ut och jag skyndar mig att kasta en kudde dit. Så nu är hålet igentäppt. Provisoriskt iaf. Vi måste väl spika för det. Kiwi såg besviken ut när hon efter ett tag försökte ta sig in igen. Men det kunde hon glömma.

Kokkos har varit hur kelig ikväll som helst. Jag satt i soffan och han kom och ställde sig på bakbenen och pussade mig i ansiktet. Sen har han strukit sig mot mig och velat bli kliad hur mycket som helst. Det går fint så länge man inte rör sig för snabbt eller pratar högt. Det måste vara på hans vilkor. Den andra katten har jag då inte alls klappat. Fast det är ju klart hon kom i förrgår och har varit borta ett dygn. Så det är kanske inte så konstigt. Men hon är ju mest skygg av dem två också.

Haha, kom på att det enda jag typ skriver om är katterna nu. Men det är ju också det enda som händer just nu :P Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. Pratade nyss med Micke och han hade slutat nu. :) Natti!

Fortfarande borta

2009-04-07 @ 15:06:54

Andra dagen på praktiken idag och det går fint. Är ganska spännade och lärorikt.
Men idag har det blivit lite långtråkigt på eftermiddagen eftersom att min handledare skulle på arbetesplatsträff och den andra var borta. Men jag var lite på dagverksamheten och såg vad de gjorde. Sen slutade jag lite tidigare.

Kiwi är fortfarande borta. Alla säger att hon säkert kommer fram. Och jag vet att katter är otroligt bra på att gömma sig. Men vi har letat igenom hela lägenheten och hon finns inte. Hennes stödhem trodde också att hon gömt sig, men jag tror inte det. Även om jag verkligen inte tror att hon har kommit ut. Hon har gått upp i rök. Helt mysko är det då.

Andreas ringde för en stund sen och sa att det satt en katt här ute. Och jag hoppades verkligen att den var hon. Men det var inte det. Det var en annan katt som såg väldigt ensam och rädd ut. Verkade inte ha något hem. Får se om den är kvar där senare. Isf måste man väl kanske ringa polisen, så den inte svälter ihjäl.

Nu ska jag gå och se så den andra katten är kvar, vilket den förhoppningsvis är.


Borta?

2009-04-06 @ 21:58:59
Kiwi är borta. Antingen har hon gömt sig otroligt bra eller så är hon borta.
Jag har letat genom hela lägenheten flera flera gånger och hon finns inte. Har vickat sofforna upp och ned, men ingen katt. Kokkos verkar inte heller veta. Fattar bara inte vars hon är. För tror inte hon kan ha smitit ut. För det borde man ha märkt. En katt syns ju.

Känns hemskt att hon bara har hunnit vara här en dag och nu är borta. Får verkligen hoppas att hon har hittat något gömställe som jag inte har letat på. Hoppas hoppas!

Kokkos däremot börjar göra framsteg. Har kommit och ätit från handen och jag har fått klappa honom. Han har även börjat busa mer. Jag har bett han leta sin syster men då kollar han bara på mig och säger mjau. Han har gått några varv i lägenheten men inte har han hittat henne iaf.

Nu när Micke kommer hem ska vi kolla igenom allt igen och hoppas att vi hittar henne. Annars får vi avvakta till imorgon och hoppas att hon kommit fram då. Är hon ute så känns det ganska kört. Men kan bara inte fatta hur hon skulle ha tagit sig ut isf.




Nu har Kiwi kommit!

2009-04-05 @ 22:24:32
Ikväll ringde hon som hade Kiwi och sa att dom fått fast henne. Så jag satte mig i bilen och for dit.
Tog henne i deras transportbur så hon inte skulle hinna smita när vi bytte burar.

När vi kom hem så sprang Kiwi under badkaret (verkar vara trevligt därunder). Men efter ett tag så gick Kokkos dit och hämtade henne. Så nu är dom tillsammans och verkar glad över det.

Märker att vi snart måste kastrera Kokkos, ska ringa veterinären och höra vad det kostar. Nu smyger dom runt här i lägenheten. Dom vågar som mer, så länge inte vi kommer för nära. Dock har Kokkos ätit skinka ganska nära oss idag när vi har gett henne. Så lite framsteg gör dom ju. Får hoppas det går bättre nu när båda är här.

Imorgon börjar praktiken. Har suttit och fixat lite papper. Hoppas att det blir roligt på psyk dagverksamhet.
Nu ska jag fixa resten inför imorgon och sedan gå och sova. Natti!


Kokkos (ser lite läskig ut med ögonen där)


En bild från sommaren -08 då vi var i Fredriks stuga i Finland och hade kräftskiva :P

......

2009-04-05 @ 10:33:02
Vaknade i natt av att Kokkos var fram och mjauade och när jag tittade upp så hade han vågat sig in i sovrummet. Men så fort jag såg på honom sprang han iväg igen. Nu ligger han under soffan som vanligt. Han har iaf varit på kattlådan, så det är ju ett framsteg.

Hon som har Kiwi skrev nu på morgonen och sa att hon hade kommit fram i natt. Så hon kanske kommer hit idag då.

Kurragömma

2009-04-04 @ 23:15:35
Gick en sväng på en inflyttningsfest och tänkte att han kanske vågar sig fram då, och mycket riktigt.
Så nu har han i varje fall kommit fram från badkaret. Det nya gömstället är dock bakom soffan.
Men han vågar nog tids nog.

Har inte hört något om Kiwi, får hoppas att hon kommer hit imorgon så Kokkos får tillbaka sin vän.
Nu ska vi nog strax gå och sova, eller i varje fall se tv en stund.

Kokkos och Kiwi

2009-04-04 @ 18:52:58
Igår skickade jag ett mejl till kattakuten i norrbotten och hon svarade att de hade en massa katter. Så idag ringde jag dit och vi bestämde att vi skulle fara och se på några som var 6 månader gamla. De hade blivit omhändertagna när de var 6 veckor gamla. Deras mamma var en vildkatt. Det var en hane som heter Kokkos och en hona som heter Kiwi. Kokkos är lite mer framåt men ändå skygg. Och Kiwi är väldigt skygg. Vi såg knappt henne under tiden vi var där. Vi beslutade iaf att vi skulle ta båda katterna och vi har betalat dom. Så Kokkos följde med oss hem och Kiwi kommer när de får ta på henne. Förhoppningsvis ikväll eller imorgon.

Det blir verkligen inte lätt att få dom tama men jag hoppas och tror att det ska gå. Bara man ger det tid och kärlek. Dom är verkligen supersöta iaf. Har inte hunnit ta några bilder men det kommer senare. Tog några från katt i norrs hemsida.


Kokkos


Kiwi

Nu ligger Kokkos under badkaret. Får se när han vågar sig fram.

Kväll

2009-04-03 @ 19:50:35
Otroligt skönt var det med en promenad. Gick till vassholmen och sedan ut på isen.
Nu ska jag sätta mig i soffan och vänta på att älsklingen kommer hem. Sen blir det film och mys med ett glas vin.
Funderar på om vi ska fara till vitå imorgon. Det är familjedag på bergnäsudden. Det vore ju ganska mysigt att ta en promenad på fjärden med hunden. Men vi får se hur det blir imorgon.

Måste fara och handla när han kommer hem också. Är slut av lite och varje.

Bilder

2009-04-03 @ 18:35:56

Kom på att jag inte lagt upp några bilder från inflyttningsfesten. Här kommer några iaf.

Jag med bruna ögon




Bröderna Jonsson

Anne, Nadine och jag


Nu blir det promenad!


Promenad

2009-04-03 @ 18:11:54

Micke for på innebandyn iaf och jag tänkte ta en promenad under tiden. Ska bara sätta in lite ny musik så jag har något att lyssna på under tiden. =)


.....

2009-04-03 @ 17:42:35
Nu sitter jag och väntar på att Micke ska komma hem från jobbet. Maten är färdig, det blev klyftpotatis och lövbiff.
Tror inte han hinner till innebandyn eftersom den börjar 18. Om han inte far dit ska jag fråga om han är sugen att hyra en film :)

Nu kom han, hejs. :P

Städat

2009-04-03 @ 16:14:50

Nu känner jag mig duktig. Jag har:

  • Diskat
  • Vikt kläder
  • Dammsugit 

 Och det behövdes kan jag meddela. Började tro att vi bodde i en sandlåda. Nu ska jag bara vänta på att Micke kommer hem så lagar vi oss nå mat. Sen ska jag nog ta en promenad i solskenet.


Onsdag, torsdag...

2009-04-03 @ 11:31:27

I onsdag så blev min nya design klar. Är jättenöjd! Tack tack! :)
For till Camilla efter skolan i onsdags och vi åt middag. Sen for vi och såg bio med Malin. Män som hatar kvinnor. Den var superbra! Trodde inte den skulle vara så bra. Även fast den var lång så blev den aldrig långtråkig. Helt klart värt att se.

Igår var jag på skolan och sen åkte jag hem till Kalix. Fick skjuts av Johan som var i Luleå. Gick på promenad med Micke i 1 1/2 timme. Var skönt ute.

Idag så har jag tagt en rejäl sovmorgon, vilket var på tiden. Sen ska jag diska och städa och ikväll får jag se vad jag hittar på. Micke ska väl och spela innebandy. Men jag var inte så sugen på det. Inte efter alla bollar förra fredagen :P