Föralltid i mitt minne

2009-02-28 @ 18:06:35
Några minuter efter att jag hade skrivit föregående inlägg så ringde det i telefonen och jag fick veta att min farfar hade avlidit. Han orkade inte kämpa mer efter hjärtinfarkten han fick i måndags. Jag fick skjuts till sjukhuset för att se honom en sista gång. Han såg fridfull ut och såg inte alls ut att ha ont, vilket kändes skönt. Var där i någon timme och sen for jag hem med familjen.

Känns otroligt tungt att han är borta eftersom att han alltid har funnits där. Vi har bott 500 m ifrån varandra och setts väldigt ofta. Han var en av mina bästa vänner och nu finns han inte längre. Även om det var det bästa för honom så är det svårt att förstå. Kommer kännas konstigt att aldrig få se honom igen. Att han inte finns där när man kommer hem till Vitå och ska hälsa på honom.

Nu har han hamnat på andra sidan och efter flera år fått träffa farmor igen. Det är iaf var jag kommer att tänka för då vet jag att han har det bra. Han har varit min förebild hela livet och nu får jag fortsätta livet utan honom. Men jag kommer alltid att ta med mig allt som jag har lärt mig av honom. Jag hör honom framför mig och jag hoppas att jag alltid kommer komma ihåg hans röst. Minnet av honom kommer alltid leva kvar.

" Så stilla, så sakta

Du tynade bort.

Vi stod vid Din sida

så hjälplösa blott.

Stilla kom döden,

den kom som en vän.

Tog Dig vid handen

och förde Dig hem."

Vila i frid
25/2 - 2009


25/2 - 2009

2009-02-25 @ 17:34:49
Så idag var det första dagen på praktiken. När mamma ringde imorse ville jag bara somna om, men det kunde jag ju inte göra. Skulle vara 7 på sjukhuset. Dagen har gått bra och jag har fått göra lite av varje. Imorgon är jag ledig, vilket blir skönt. Behöver verkligen få sova ut. Känner mig helt slut i kroppen efter dom senaste dagarna och tror jag håller på att bli sjuk också, vilket jag inte har tid med.  Tänkte fara en sväng till sunderbyn och hälsa på farfar imorgon också.

Just nu ser det ut som ett kaos i köket också. kylen står på golvet och man kan ju undra när den sätts tillbaka. Om vi nu inte får en ny. Dom måste tydligen renovera utrymmet bakom den också. Lite jobbigt bara med en kyl mitt på golvet.

Åt nyss årets första semla. Micke sa att det fanns en i kylen åt mig. Är dock inte så överförtjust i semlor. Kanske eftersom att jag är allergisk mot madelmassan och den inte är särskilt god. Men tar man bort den är det väl okej. Men då är det ju bara bröd och grädde. Brukar byta ut mandelmassan mot sylt.

Nu ska jag se om mina köttfärsbiffar är klar och sen lägga mig på soffan en sväng. Känns som att jag kommer slockna direkt.

24/2 - 2009

2009-02-24 @ 23:00:34
I lördags så hade jag inflyttningsfest i Kalix och det blev en trevlig kväll med mycket folk. Lite kaos blev det ju kanske, men ändå bra. Bilder kommer kanske senare.
Efter det blev det hotellet och söndagen bestod mest av att sitta hemma och ta det lugnt. Blev även en promenad. Malin sov över hos mig och Micke och på söndagen tog hon bussen hem.
Söndag natt fick jag för mig att jag och Micke skulle sova i vardagsrummet på luftmadrassen. Tänkte att det skulle vara som att campa ungefär. Sov där i några timmar och sen gick vi och la oss i den vanliga sängen.

Sov hos Malin till idag eftersom att jag var och hälsade på farfar och blev så länge i luleå. Kändes inte som att det var så stor idé att fara till Kali för några timmar. Har haft lektioner igår och idag. Idag hade vi taktilmassage, vilket var väldigt skönt.
Direkt efter skolan for jag till sjukhuset för att hälsa på farfar. Han har blivit mycket sämre, vilket verkligen skär i hjärtat på mig. For hem till Vitå och efter någon timme for vi tillbaka igen för då hade det blivit sämre.
Var där i några timmar och nu sitter jag i Vitå. Ska ta den sista bussen till Kalix, som går om en liten stund. Blir inte mycket sömn inatt, så får se hur pigg jag kommer vara på praktiken imorgon. Första dagen och allting.

Natti!

Mardröm, tenta och kalas

2009-02-20 @ 09:13:03
Vaknade av att jag drömde en mardröm nu på morgonen. Samtidigt som jag ville fortsätta drömma för att klara mig ur situationen i drömmen, så ville jag vakna så jag inte behövde vara rädd. Det är som lustigt med drömmar.
Jag var iaf i nån stuga med ett stort gäng. Och det hände allt möjligt kusligt där. Och jag fick aldrig veta om jag klarade mig. Sen mitt i drömmen så drömmer jag att jag berättar för nån att jag just drömt en mardröm. Ja, så det kan bli. Jag beslutade mig för att stiga upp iaf.

Så nu ska jag äta lite frukost och sen kanske städa med tanke på att jag inte gjorde det igår och inflyttningsfesten är imorgon. Så det kan ju vara bra att städa. Har tenta kl 13-13.30 i psykiatri idag och 14-14.30 i geriatrik. Känns ju skönt att göra den på internet. Får hoppas det går bra.

Ikväll ska vi till vitå och fira pappa som fyller år på måndag. Blir väl även att äta middag där. Och kanske att tina åker med oss från jämtön sen.


En bild på mig och Tina från förra våren

snö, snö, snö

2009-02-19 @ 10:29:19

Nu kanske det äntligen blir lite varmare. Men verkar som att det börjar snöa också.
Fick en tvättid ockå. Så nu ska jag gå och hänga upp kläderna, sen ska jag gå på en långpromenad.


God morgon

2009-02-19 @ 08:46:18
Det blev ingen skola idag trots allt. Igår så ringde läraren och sa att hon hade fått magsjuka.
Det var ju mindre roligt för hon men inte så tråkigt för oss. Kändes skönt att slippa fara dit.
Så idag blir det bara att kolla igenom psykiatri och geriatriken till imorgon. Och sen kanske dammsuga lite eftersom att jag inte hann det igår.
Funderar på att springa ner till tvättstugan och kolla om det finns nån tvättid. Det som är lite dåligt är att det bara finns två tvättider på hela dagen i detta hus. Så det är ju inte så lätt att nånsin få en tid som passar.
Måste springa ner på "stan" också och kolla om jag hittar nån present till pappa för han fyller ju år på måndag.
Nu ska jag äta frukost och sen göra något av denna dag.

Fixat och donat

2009-02-18 @ 21:04:58
Idag har jag varit väldigt flitig. Steg upp klockan 8 och sen började jag fixa i alla skolpapper.
Så nu är allt fint i pärmar, så man har lite ordning. Det tog flera timmar och sen började jag städa och rensa lite här och där.
Känns skönt att ha det bortgjort nu iaf.

Imorgon ska jag åka till skolan och ha seminarium. Måste läsa lite nu så jag har lite koll på vad det handlar om.
Men nu ska jag hoppa i duschen! På återseende!

.....

2009-02-14 @ 12:42:59
Ha en bra alla hjärtans dag allihopa! :)



Alla hjärtans dag

2009-02-14 @ 11:15:56
Kärleken är början, mitten och slutet. Du är kärlek!
Älskar dig Mikael!

Så söt han är. Han var nyss ute med hunden och när han kom tillbaka så hade han en stor blombukett med sig. Så fin han är!


Besiktning av lägenheten

2009-02-11 @ 11:01:27
Igår tog jag s60:n till Luleå och besiktade lägenheten. Det gick fin fint och han klagade inte på något.
Jag for en snabbis till Tina och Fredrik och sen tillbaka till Kalix. Blev inte så mycket plugga, hittade på allt möjlig istället.
Till middag lagade jag linsbiffar för första gången. De blev ganska bra faktiskt.
Idag kommer Camilla hit och vi ska väl hitta på nått kul antar jag ;P
Nu ska jag göra nå vettigt innan hon kommer. Bye!


Linsbiffarna

The greatest thing you'll ever learn, is just to love, and be loved in return

2009-02-09 @ 22:52:05

Nu har det snöat i flera dagar och visst är jag glad att det kommer snö. Men det skulle ju vara trevligt med lite varmare väder iaf. Idag har ju solen lyst iaf och det var toppenväder. Synd bara att jag har haft så ont i hälsenan så jag knappt kunnat gå. Får hoppas det blir bättre, men det verkar dock bli sämre.

Idag har jag åkt med den tidiga bussen in till Luleå. Hade föreläsning till 9.30 och sen så gjorde jag, Malin och Alex grupparbete. Eller vi satt och disskuterade. Efter detta så for jag till Tina och Fredrik, och för en stund så kändes det som när jag bodde på vänorts. Blev där lite längre än jag hade tänkt. Tog 14 bussen hem (känns fortfarande lite ovant att säga hem om kalix) och myste lite med hunden. Lagade köttfärsrulle till middag och just när det är färdigt ringer Mickes bror och undrar om jag ville äta där. Jag åt min egen middag och sen kom han och hämtade mig och jag spenderade några timmar på näsbyn. Micke jobbar kväll i veckan så jag lär ju inte se han så mycket här hemma. Men jag är ledig resten av veckan iaf. Måste dock plugga psykiatri.

Imorgon ska jag åka in till Luleå en sväng och besikta lägenheten. Kändes bra att vara med i fall att han hittar nå fel. Men det hoppas jag att han inte gör. Micke var så söt och sa att jag fick ta s60:n imorgon till Luleå. Så då behöver jag ju inte vara där i flera timmar iaf.

Tänka sig att snart har jag och Micke varit tillsammans i 1 år. Inte trodde jag för 1 år sedan att jag skulle bli kalixbo. Men nu är jag det. Känns iaf bra att vara sambo med Micke. Han är ju underbar ♥.

Nu ska jag krypa ned i sängen och sova. Han kommer inte hem förän 1 timme kanske. Så är nog bäst jag går och sover så jag orkar vakna imorgon. Natti!


Uppdatering

2009-02-06 @ 14:46:59
Var ju tydligen en vecka sen jag skrev här. Flyttade iaf förra lördagen och det gick fin fint. Så nu har jag varit kalixbo en vecka. Vi städade inte ur lägenheten förra veckan dock. Utan det ska vi göra imorgon.
I veckan har jag mest pendlat till luleå med bussen och gjort lite skolarbete med Malin, Tilde och Alex.
Just nu sitter jag mest och väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig. Har två vaktmästare här just nu också som håller på att fixa diverse saker i lägenheten. Kan ju vara bra om toadörren går låsa.
Ikväll kanske mamma, pappa och Elin kommer hit. Blir trevligt. Tror inte det blir någon innebandy för min del idag. Men på söndag tror jag.
Nu ska jag tvätta klart, eller klart och klart. Det lär ju ta några år eftersom att det var enormt mycket tvätt.